Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

BILD: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ... ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Aναδημοσίευση απο την ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ομογενειακό δελτίο)

Το κτίριο ''Υπατία'' όπου εγκαταστάθηκαν στις 04.00 οι μετανάστεςH απεργία πείνας των προσφύγων στην Αθήνα φέρνει την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων, ενώ συνεχίζονται οι αναλύσεις για την ευρωκρίση.


Όλες οι μεγάλες γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν την είδηση της απεργίας πείνας των προσφύγων στην Αθήνα. Η λαική Bild. ωσόσο επιτείθεται στην Ελλάδα  για τις "άθλιες συνθήκες Ασύλου",  δηλώνοντας οτι οι Έλληνες "βασανίζουν" τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία.

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ της BILD
«Το άσυλο στην Ελλάδα:
Θέλουμε να έρθουμε στη Γερμανία», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της λαϊκής εφημερίδας: «Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο άρχισαν στην Αθήνα απεργία πείνας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασύλου και πολλοί λένε 'θέλουμε να πάμε στη Γερμανία'.

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε, κοιμούνται σε παράγκες, ενώ οι γιατροί αρνούνται να τους παράσχουν βοήθεια.

Η Bild είναι παρούσα στη χειρότερη περιοχή της Ευρώπης σε ζητήματα ασύλου.»

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο γνωστό προκλητικό στιλ επικεντρώνεται σε φωτογραφίες από τα καταλύματα υποδοχής προσφύγων στην Αθήνα και την Πάτρα και σε σύντομες συνεντεύξεις με πρόσφυγες που καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής και αντιμετώπισης και καταλήγει:

«Πρόκειται για εικόνες που δεν μπορούμε να διανοηθούμε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με την Ευρώπη. Η κρίση έχει ρίξει τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση και έχει δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στους Έλληνες και τους πρόσφυγες.»

«Οι Έλληνες λένε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πια μόνοι τους το πρόβλημα και καλούν την Ευρώπη να τους βοηθήσει. Οι πρόσφυγες λένε ότι οι Έλληνες τους κακοποιούν. Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν την επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Αλλά κάθε μέρα οι πρόσφυγες αυξάνονται. Έρχονται από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν ή την Αφρική μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.»

«Οι Έλληνες δεν τα βγάζουν πέρα. Ένας αστυνομικός στην Πάτρα είπε στην εφημερίδα μας 'Τι να κάνουμε; Έρχονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες, δεν έχουμε που να τους βάλουμε. Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το χάος.»

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου